De Passant is een ontmoetings- en cursuscentrum voor (jong)volwassen mensen met autisme en een normale tot hoge intelligentie uit Haarlem en wijde omgeving. Er is geen indicatie of verwijzing nodig om mee te doen, dus bij (een vermoeden van) autisme, neem gerust contact met ons op!

De Passant zit op Spaarnwouderstraat 130, vlakbij de Amsterdamse Poort, en bestaat al ruim 13,5 jaar.

We hebben een uitgebreid programma van trainingen, bijvoorbeeld hoe om te gaan met je eigen autisme via een eigen gebruiksaanwijzing of over- en onderprikkeling. Creatieve cursussen geven we ook, en er zijn groepen om ervaringen te delen met lotgenoten.

Elke maandag- en woensdagavond wordt samen gegeten en elke woensdagochtend er is een koffie-crea-ochtend: daar is de hele buurt welkom!

Elke woensdagavond is er een inloop, de ene keer met een thema, de andere week voor vrouwen, dan jongvolwassenen en daarna voor mannen. En af en toe een algemene avond, ons Trefmoment, voor alle ‘Passanters’.

Dit alles onder begeleiding van professionele trainers van het RIBW en vele getrainde vrijwilligers met autisme. En ook voor wie dagbesteding of gewoon informatie zoekt of zelf anderen iets wil gaan leren op het gebied van autisme zijn er volop mogelijkheden!

Zie onze kalender voor ons hele programma per dag en week. Wil je op de hoogte blijven van traingingen en cursussen, meld je dan aan voor onze mailinglist: depassant@ribw-kam.nl

Wil je de ruimte eens zien, weet je nog niet precies wat je wil, heb je een idee voor een cursus of wil je graag iets doen bij De Passant als vrijwilliger? Maak dan gerust een afspraak voor een kennismaking bij een kopje koffie of thee! Bel 088-2148885 of mail ons via depassant@ribw-kam.nl.

Tot ziens in De Passant namens het hele Passant-team!