Goed nieuws! Het samen eten start weer in September op de maandag en woensdag.

Beste bezoekers van de Passant,
Goed nieuws!
Aangezien er nog geen vooruitzicht is in de versoepelingen betreft de RIVM maatregelen hebben wij op een creatieve manier bedacht naar mogelijkheden om het samen eten weer op te starten.
Dit ook omdat wij van vele bezoekers horen dat dit moment erg gemist wordt en wij dit graag weer willen aanbieden.

Daarnaast gelden ook bij ons de algemene regels van het RIVM; zie bijlage.
We streven ernaar dat zoveel mogelijk verschillende mensen van ons aanbod gebruik kunnen maken, hier zullen wij dan ook rekening mee houden met inschrijvingen en mogelijk de groep blijven rouleren om iedereen de mogelijkheid te bieden om bij ons te eten.
Samen eten start maandag 31 Augustus.

Reserveren.
Reserveringen gaan voor de maandag via Nadina Guleria per mail of telefonisch. Dit kan naar: n.guleria@ribw-kam.nl of naar 06-42705150.
Dit kan elke keer uiterlijk voor vrijdag 10.00uur. Na 10.00uur kunnen wij helaas geen aanmeldingen meer honoreren.
Voor de woensdag gaat het ook via Nadina Guleria per mail of telefonisch. Dit kan naar: n.guleria@ribw-kam.nl of naar 06-42705150.
Dit kan elke keer voor dinsdag 10.00uur. Na 10.00uur kunnen wij helaas de aanmelding niet meer honoreren.
Indien Nadina met vakantie is, wordt dit overgenomen door Jolanda op de maandag en op de 1ste en 2de woensdag van de maand: j.vanderburg@ribw-kam.nl of 06-11454867 en door Kai op de 3de en 4de woensdag van de maand: k.semmler@ribw-kam.nl of 06-54746930.
Nadina zal in haar mail een automatische reply bevestigen als zij met vakantie is, waardoor het inzichtelijk wordt wanneer zij er niet is.

Let op: indien je op de bovenstaande wijze je aanmeldt, betekend het niet gelijk dat je kan komen.
Je ontvangt een mail ter bevestiging of er zal telefonisch contact met je opgenomen worden. Indien je een voicemail inspreekt, laat je telefoonnummer achter in het bericht.

Inloop binnenkomst.
Om 16.45u zijn jullie welkom om binnen te komen. Bij de ingang staat er een begeleider die zal vragen naar gezondheidsklachten. Indien je geen gezondheidsklachten hebt, kan je naar binnen komen.

Handen ontsmetten.
Er wordt verzocht om je handen te desinfecteren, bij de ingang staat er een dispenser.
Na het desinfecteren van je handen, mag je gelijk gaan plaatsnemen op een stoel waar een smiley bij ligt.

Aan tafel zitten.
Om meer bezoekers per keer te laten mee eten, hebben wij een extra uitschuif tafel staan en er kunnen twee deelnemers aan de bar zitten. Het is de bedoeling om de bij de eerste vrije stoel te gaan zitten aan. Indien het niet wenselijk is om aan de bar te zitten vanwege rugklachten enzovoorts, graag dit tijdens aanmelding vermelden.

Jassen.

Je jas wordt aan je eigen stoel gehangen, dus niet aan de kapstok! Dit om overbodig loopverkeer te voorkomen.

Maaltijden.
Wij bieden in deze tijd een 2- gangendiner ’een hoofdgerecht en een toetje’ aan.

Kosten.

Voor het mee eten betaal je 5 euro p.p. Hierbij is de prijs voor een 2- gangendiner gebaseerd op een kleinere groep die aanwezig kan zijn, dit kan afwijken van de prijs normaliter omdat wij anders geen lekker en fatsoenlijk diner kunnen aanbieden.
Indien je géén toetje wilt, zal er nog steeds 5 euro p.p. gevraagd worden omdat hier rekening mee gehouden is met het inkopen van de ingrediënten.

Betalingen.
De begeleider komt naar jou toe om de betaling te verrichten. Dit kan per pin (pinautomaat werkt niet altijd efficiënt dus neem ook contant geld mee) of contant (neem zoveel mogelijk gepast geld mee)

Opdienen en uitserveren van de maaltijd.
De begeleider zal de maaltijden opdienen in de keuken, dit voorkomt loopverkeer en zijn de begeleider en de vrijwilliger de enige die aan het lopen zijn. De maaltijden worden bereid met handschoenen aan volgens de veiligheidsregels van het RIVM. Ook zullen de maaltijden serveert worden met handschoenen aan.
De kookploeg zal gebruik maken van een serveer karretje.
Als de vrijwilliger bij jou langs komt met het serveer karretje, mag jij zelf je bord van het karretje afhalen. Zo houden jij en de vrijwilliger 1.5m afstand van elkaar.

Ophalen van de lege borden.
De vrijwilliger komt met het serveer karretje bij jou langs, jij mag je lege bord en vies bestek op het karretje plaatsen.

Toiletteren.
Tijdens de maaltijd, mag er gebruik gemaakt worden van de toilet. Er komt een systeem te hangen dat het inzichtelijk wordt of er iemand op het toilet zit, je wacht zittend op je eigen plek totdat de wc vrij is.
Vertrek.
Indien je je aangemeld hebt voor een avond activiteit, mag je blijven zitten op je plek of je mag even naar buiten. Er zullen bankjes buiten staan bij het raam, als je even wilt zitten.
Indien je niet aangemeld bent voor een avond activiteit, is er helaas geen mogelijkheid om te blijven zitten, dit omdat de kookploeg de ruimte nodig heeft om alles goed schoon te maken voor de volgende activiteit.
Wij zullen je dan vriendelijk vragen om te vertrekken en zien je graag de volgende keer weer!
Inzet kookploeg.
De kookploeg zal wekelijks van shift wijzigen, er zal één vrijwilliger zijn van de kookploeg samen met één begeleider. Zij bereiden de maaltijd volgens de hygiëne regels en hebben handschoentjes aan.
Bijlage

Om deel te nemen aan het samen eten gelden ook bij ons de algemene regels van het RIVM.

De algemene richtlijnen van het RIVM:
– Voor bezoekers die zich niet lekker voelen met klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Blijf dan thuis!
– Ik houd ten minste een afstand van 1,5 meter van alle bezoekers.
– Als er iemand in mijn huishouden verkoudheidsklachten met koorts, en/of benauwdheid heeft, dan blijf ik thuis, ook als ik zelf geen klachten heb.
– Regelmatig was ik mijn handen met water en zeep.
– Hoesten en niezen doe ik in de elleboog.
– Ik gebruik papieren zakdoekjes.
– Ik schud geen handen.

Instructies:
De begeleider staat bij de voordeur om te vragen of je gezondheidsklachten hebt zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Heb jij hier last van hebt, kan je helaas niet deelnemen aan de activiteit. De begeleider beslist.
Zorg dat je 1.5m van elkaar af staat, ook als je een bezoeker bij de voordeur ziet staan en jij buiten staat.

Bij de ingang staat er een tafeltje met een dispenser met alcohol + papieren handdoekjes om je handen te reinigen. Graag hier je handen schoonmaken en absoluut niet in de keuken. Zo voorkomen we loop verkeer.
Wij kunnen helaas nog geen hand geven aan elkaar, maar wel kunnen we vriendelijk naar elkaar zwaaien 😊
De tafels zijn aan elkaar, maak gebruik van een stoel waar een ‘smiley’ op staat. Hang je jas aan je stoel, dan weet je altijd waar je zit.

Aan het einde van de activiteit worden alle bezoekers verzocht om gelijk naar huis te gaan, met een afstand van 1.5 meter.
De begeleider zorgt dat alles opgeruimd en schoongemaakt word, hierbij hoeft niet geholpen te worden.

Op deze wijze kunnen wij elkaar veilig zien en weer plezier met elkaar maken.
Mocht er nog vragen zijn, hoor ik dit heel graag.

Met vriendelijke groet,

Nadina Guleria (coördinator)
n.guleria@ribw-kam.nl
06- 42705150