De Passant biedt verschillende trainingen aan voor mensen met Autisme én een normale tot hoge intelligentie. Bij iedere training ga je aan de slag met wat de diagnose voor jou persoonlijk betekent.

Aanmelden vooraf verplicht, zie onderaan deze pagina.

De trainingen starten op verschillende momenten en soms zodra er voldoende interesse is.

Alle trainingen vinden plaats op Spaarnwouderstraat 130 in Haarlem, tenzij anders aangegeven. Je volgt de training samen met ongeveer zeven andere personen, in acht bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur.

Te laat of geen plek meer bij een training? Meld je toch aan! Bij genoeg aanmeldingen kunnen extra trainingen ingepland worden, en veel trainingen worden eens in de zoveel maanden herhaald.

Kijk op ons overzicht trainingen voor het actuele trainingsaanbod of meld je aan voor onze mailinglist: depassant@ribw-kam.nl

Training: Autisme bij vrouwen

In deze training voor vrouwen met Autisme gaan we aan de slag met de betekenis van jouw diagnose. Thema’s die de bijeenkomsten aan bod komen zijn onder andere contacten en relaties, overprikkeling, identiteit en omgaan met emoties.

Training: Over- en onderprikkeling

In deze training wordt overprikkeling en onderprikkeling uitgelegd. We gaan aan de hand van verschillende opdrachten in kaart brengen wat bij jou voor overprikkeling zorgt en wat je kan doen om de balans te vinden tussen over- en onderprikkeling.

Training: Contact en communicatie

In deze sociale vaardigheidstraining leer je meer over contact maken met anderen, (non-verbale) communicatie, luisteren, vragen stellen, assertiviteit en zelfvertrouwen.

Training: Vriendschap

Vriendschap. Wat is dat? En hoe maak je vrienden? Tijdens deze training bespreken we verschillende thema’s: Hoe maak je contact? Wat voor vriend ben jij en wat is belangrijk voor jou in een vriendschap? Ook bespreken we de verschillende soorten vriendschap en het onderhouden daarvan.

Training: Ontdek je eigen gebruiksaanwijzing

De training gaat over het ontdekken van jezelf, je eigen levensdoelen staan centraal. Thema’s die aan bod komen tijdens de training: o.a. inzicht op eigen belangen, in contact komen met eigen grenzen en deze durven aan te geven, tools ontdekken die bij jou helpen om je levensdoelen centraal te houden.

Ontmoetingsgroep Autisme bij Vrouwen 30+

Ben jij een vrouw met de diagnose diagnose, een normaal of hoger IQ en met de leeftijd 30+? Dan is misschien dit een interessante groep voor jou! Tijdens de bijeenkomsten is er de mogelijkheid om met elkaar in te gaan op verschillende onderwerpen zoals o.a.; het hebben van Autisme, omgaan met veranderingen, angst voor het onbekende, werk en thuis.

Ontdekkingsgroep voor jongeren met Autisme (OJA): 18 tot 25 jaar

De bijeenkomsten zijn voor jongeren van 17 t/m 25 jaar met de diagnose autisme. Doel is om meer informatie te krijgen over het autisme, inzichten te geven en handvaten te bieden. Dit doen we door verschillende thema’s te bespreken en daarbij te onderzoeken wat wel en niet helpt. Voorbeelden van thema’s zijn: sociale contacten, grenzen aangeven, overprikkeling en hulp vragen.

Autisme Ervaringsgroep (AEG)

De AEG is een groep waarin ervaringen over diverse onderwerpen met elkaar gedeeld kunnen worden. Onderwerpen die aanbod kunnen komen zijn: over- en onderprikkeling, relaties, grenzen aangeven, de diagnose, stigma’s en hobby’s.

Heb je een vraag of wil jij je aanmelden voor een training bij De Passant?

Aanmelden: stuur een e-mail naar Petra de Jong (trainer): p.dejong@ribw-kam.nl. Je zal dan uitgenodigd worden voor een kennismakingsgesprek, waarin we onze wensen en verwachtingen af kunnen stemmen.

Nog verdere vragen of suggesties? Wil je samenwerken of kijken of De Passant ook bij jou op locatie iets kan betekenen? Neem dan contact op met Patrick Zoomermeijer (coördinator): p.zoomermeijer@ribw-kam.nl of bel naar 06 34184395.