‘De Passant’ biedt verschillende trainingen aan voor mensen met ASS én een normale tot hoge intelligentie. Bij iedere training ga je aan de slag met de betekenis van jouw diagnose. De trainingen starten op verschillende momenten en soms zodra er voldoende interesse is.

Alle trainingen vinden plaats op Spaarnwouderstraat 130 in Haarlem, tenzij anders aangegeven. Je volgt de training samen met ongeveer zeven andere personen, in acht bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur.

Te laat of geen plek meer bij een training? Meld je toch aan! Bij genoeg aanmeldingen kunnen extra trainingen ingepland worden, en veel trainingen worden eens in de zoveel maanden herhaald.

Kijk in onze agenda voor het actuele trainingsaanbod.

Training: Autisme bij vrouwen

In deze training voor vrouwen met ASS gaan we aan de slag met de betekenis van jouw diagnose. Thema’s die de bijeenkomsten aan bod komen zijn onder andere contacten en relaties, overprikkeling, identiteit, seksualiteit en intimiteit en omgaan met emoties.

Training: Contact en communicatie

In deze sociale vaardigheidstraining leer je meer over contact maken met anderen, (non-verbale) communicatie, luisteren, vragen stellen, assertiviteit en zelfvertrouwen.

Training: Vriendschap

Vriendschap. Wat is dat? En hoe maak je vrienden? Tijdens deze training bespreken we verschillende thema’s: Hoe maak je contact? Wat voor vriend ben jij en wat is belangrijk voor jou in een vriendschap? Ook bespreken we de verschillende soorten vriendschap en het onderhouden daarvan.

Training: Eigen gebruiksaanwijzing

De training gaat over het ontdekken van jezelf, je eigen levensdoelen staan centraal. Thema’s die aan bod komen tijdens de training: o.a. inzicht op eigen belangen, in contact komen met eigen grenzen en deze durven aan te geven, tools ontdekken die bij jou helpen om je levensdoelen centraal te houden.

Praatgroep vrouwen 30+

Ben jij een vrouw met de diagnose ASS, een normaal of hoger IQ en met de leeftijd 30+? Dan is misschien dit een interessante groep voor jou! Tijdens de bijeenkomsten is er de mogelijkheid om met elkaar in te gaan op verschillende onderwerpen zoals o.a.; het hebben van Autisme, omgaan met veranderingen, angst voor het onbekende, werk en thuis.

Ontmoetingsgroep voor jongeren met Autisme. 18 tot 25 jaar.

De ontmoetingsavond is bedoelt om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan over verschillende thema’s die je meemaakt in deze leeftijdscategorie.
Tijdens de ontmoetingsavond worden er met elkaar besproken welke thema’s en onderwerpen jullie als deelnemer, fijn vinden om te bespreken.

 

Heb je een vraag of wil jij je opgeven voor een training bij De Passant?

Geef je op door een e-mail te sturen naar Jolanda van der Burg (trainer): J.vanderBurg@ribw-kam.nl of bel naar 0611454867
Of bij vragen Nadina Guleria (coordinator): n.guleria@ribw-kam.nl of bel naar 0642705150