De pASSant biedt verschillende trainingen aan voor mensen met ASS én een normale tot hoge intelligentie. Bij iedere training ga je aan de slag met de betekenis van jouw diagnose. De trainingen starten op verschillende momenten en soms zodra er voldoende interesse is.

Alle trainingen vinden plaats op Spaarnwouderstraat 130 in Haarlem, tenzij anders aangegeven. Je volgt de training samen met ongeveer zeven andere personen, in acht bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur.

Als je liever niet in een groep een training volgt, neem dan alsnog contact met ons op. Afhankelijk van de training zijn individuele trainingen ook mogelijk. Te laat of geen plek meer bij een training? Meld je toch aan! Bij genoeg aanmeldingen kunnen extra trainingen ingepland worden, en veel trainingen worden eens in de zoveel maanden herhaald.

Kijk in onze agenda voor het actuele trainingsaanbod.

Training: Autisme

In deze algemene training staat de inhoud en betekenis van jouw diagnose centraal. We geven informatie en verduidelijking over verschillende thema’s als communicatie, structuur, omgaan met anderen, informatieverwerking en eigen kracht.

Training: Autisme bij vrouwen

Deze start 9 juli ( 7 bijeenkomsten op maandag van 19.00 uur tot 20.30 uur en zit vol)
In deze training voor vrouwen met ASS gaan we aan de slag met de betekenis van jouw diagnose. Thema’s die de bijeenkomsten aan bod komen zijn onder andere contacten en relaties, overprikkeling, identiteit, seksualiteit en intimiteit en omgaan met emoties.

Training: Autisme bij meiden

In deze training voor meiden met ASS gaan we aan de slag met de betekenis van jouw diagnose. Thema’s die de bijeenkomsten aan bod komen zijn onder andere contacten en relaties, overprikkeling, identiteit, seksualiteit en intimiteit en omgaan met emoties.

Training: Contact en communicatie

In deze sociale vaardigheidstraining leer je meer over contact maken met anderen, (non-verbale) communicatie, luisteren, vragen stellen, assertiviteit en zelfvertrouwen.

Training: Dit ben ik

Deze training gaat over zingeving. Je gaat onderzoeken wie je bent, wat bij jou past, waar je blij van wordt, hoe anderen jou zien en waar jouw krachten liggen.

Training: Intimiteit & seksualiteit

Tijdens deze training bespreken we de verschillen tussen man en vrouw, de verschillende facetten van intimiteit en seksualiteit, grenzen, relaties, lichamelijke veranderingen en seksuele gevoelens.

Training: Vriendschap

Vriendschap. Wat is dat? En hoe maak je vrienden? Tijdens deze training bespreken we verschillende thema’s: Hoe maak je contact? Wat voor vriend ben jij en wat is belangrijk voor jou in een vriendschap? Ook bespreken we de verschillende soorten vriendschap en het onderhouden daarvan.

Training: Wonen

Wil je (begeleid) zelfstandig wonen? Of woon je al zelfstandig, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Geef je dan op voor deze training waarin je meer leert over onder andere budgetteren, vrije tijd, plannen en organiseren, sociaal netwerk en voeding.

Heb je een vraag of wil jij je opgeven voor een training bij pASSant?

Geef je op door een e-mail te sturen naar Sam van den Berg (coördinator): s.vandenberg@ribw-kam.nl of bel 0641002032 voor meer informatie.