‘De Passant’ biedt verschillende trainingen aan voor mensen met ASS én een normale tot hoge intelligentie. Bij iedere training ga je aan de slag met de betekenis van jouw diagnose. De trainingen starten op verschillende momenten en soms zodra er voldoende interesse is.

Alle trainingen vinden plaats op Spaarnwouderstraat 130 in Haarlem, tenzij anders aangegeven. Je volgt de training samen met ongeveer zeven andere personen, in acht bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur.

Als je liever niet in een groep een training volgt, neem dan alsnog contact met ons op. Afhankelijk van de training zijn individuele trainingen ook mogelijk. Te laat of geen plek meer bij een training? Meld je toch aan! Bij genoeg aanmeldingen kunnen extra trainingen ingepland worden, en veel trainingen worden eens in de zoveel maanden herhaald.

Kijk in onze agenda voor het actuele trainingsaanbod.

Training: Autisme bij vrouwen

Deze start 9 juli ( 7 bijeenkomsten op maandag van 19.00 uur tot 20.30 uur en zit vol)
In deze training voor vrouwen met ASS gaan we aan de slag met de betekenis van jouw diagnose. Thema’s die de bijeenkomsten aan bod komen zijn onder andere contacten en relaties, overprikkeling, identiteit, seksualiteit en intimiteit en omgaan met emoties.

Training: Contact en communicatie

In deze sociale vaardigheidstraining leer je meer over contact maken met anderen, (non-verbale) communicatie, luisteren, vragen stellen, assertiviteit en zelfvertrouwen.

Training: Vriendschap

Vriendschap. Wat is dat? En hoe maak je vrienden? Tijdens deze training bespreken we verschillende thema’s: Hoe maak je contact? Wat voor vriend ben jij en wat is belangrijk voor jou in een vriendschap? Ook bespreken we de verschillende soorten vriendschap en het onderhouden daarvan.

Training: Eigen gebruiksaanwijzing

De training gaat over het ontdekken van jezelf, je eigen levensdoelen staan centraal. Thema’s die aan bod komen tijdens de training: o.a. inzicht op eigen belangen, in contact komen met eigen grenzen en deze durven aan te geven, tools ontdekken die bij jou helpen om je levensdoelen centraal te houden.

Training: ASS & Genderdiversiteit

 

Praatgroep vrouwen 30+

 

Heb je een vraag of wil jij je opgeven voor een training bij pASSant?

Geef je op door een e-mail te sturen naar Sam van den Berg (coördinator): s.vandenberg@ribw-kam.nl of bel 0641002032 voor meer informatie.